niedziela, 15 grudnia 2013

Tort "BEZ"

czyli bez jaj kurzych, bez mąki pszennej, bez cukru, bez proszku, bez sody, bez żadnych sztuczności, w CAŁOŚCI ABSOLUTNIE jadalny i zdrowy do bólu:)))


trójwarstwowy

z biszkoptu migdałowego na jajach przepiórczych i ksylitolu

nasączanego herbatą z syropem z agawy i libańską esencją z kwiatów pomarańczy

przełożony masą na bazie mascarpone: najpierw migdałową, potem waniliową

z góry polany dwiema warstwami domowej galaretki: z przetartych wiśni i cytrynową

udekorowany ciemnymi winogronami z Mołdawii

słowem... zdrowa rozpusta;P

przepisu brak, ale takie cudo mogę na życzenie zrobić:)))

2 komentarze:

  1. Aż trudno uwierzyć, że nie jest tradycyjny.

    OdpowiedzUsuń
  2. Konkurs z okazji tygodnia brytyjskiego w Lidlu! Szczegóły: http://www.magiccookingtime.pl/2014/06/konkurs-z-okazji-tygodnia-brytyjskiego.html

    OdpowiedzUsuń