środa, 16 stycznia 2013

Mus z suszonych śliwek i bananów

 Przepis na szybki, pyszny i bardzo zdrowy deser:



SKŁADNIKI
ok. 200 g niesiarkowanych suszonych śliwek
1 duży lub 2 małe średnio lub bardzo dojrzałe banany
sok z 1/4 cytryny
1 łyżka melasy (lub miodu)

CO I JAK
Śliwki gotować przez ok. 10 min.
Lekko przestygnięte zmieszać z rozgniecionymi na pulpę bananami.
Dodać sok z cytryny i melasę do smaku.
  • Jeżeli śliwki są bardzo suche, warto namoczyć je przed gotowaniem.
  • Można podawać z jogurtem naturalnym.
  • Banany należy szybko zmieszać z sokiem z cytryny, by nie ściemniały.
  • Przepis z książki Terapia doktora Gersona. Leczenie raka i innych chorób przewlekłych autorstwa Charlotte Gerson i Beaty Bishop, str. 350)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz